ФРАНЦІЯ ТА НІМЕЧЧИНА ТАНК РОЗРОБЛЯТИМУТЬ ТАНК НОВОГО ПОКОЛІННЯ

Міністри оборони Франції та Німеччини готуються до старту переговорів щодо проєкту танка наступного покоління. У них братимуть участь франко-німецький холдинг KNDS і німецький оборонний концерн Rheinmetall. Про це повідомляє видання Defense News.

Старт переговорів заплановано на 2024 рік. Після цього до проєкту, який називається Main Ground Combat System (MGCS), зможуть приєднатися інші європейські країни, які бажають взяти участь у розробці нового основного бойового танка. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Водночас його французький колега Себастьян Лекорню вважає, що першим кроком буде приєднання країн у якості спостерігачів. Міністр оборони Франції заявив про переговори зі збройними силами Італії, які мають намір отримати танки нового покоління. До кінця року Франція і Німеччина розроблять специфікації проєкту. Це стало можливим після того, як армії обох країн виробили критерії для заміни основних бойових танків Leopard 2 і Leclerc. Себастьян Лекорню обіцяє «жорсткі технологічні прориви». Майбутній танк отримає активний захист для протидії протитанковим снарядам і безпілотним літальним апаратам. На додачу до стандартної гармати він буде обладнаний електромагнітною зброєю, бойовим лазером і системою радіоелектронної боротьби.

З 2024 по 2030 рік Франція інвестує понад $530 млн у проєкт MGCS. Очікується, що новий танк буде прийнято на озброєння до середини 2040-х років. Приблизно в той самий час Франція, Іспанія та Німеччина можуть отримати винищувач шостого покоління. Раніше повідомлялося, що на озброєнні Армії оборони Ізраїлю з’явилися перші танки Merkava Barak. Вони вважаються найсучаснішими в світі на даний момент.

Поделиться публикацией