СТАНОМ НА КВІТЕНЬ 2024 РОКУ МАЙЖЕ ПОЛОВИНА ОБОРОННИХ КОНТРАКТИВ МІНОБОРОНИ — З ОПК УКРАЇНИ

Майже половина оборонних контрактів Міноборони укладена з українським ОПК. На квітень цього року Міноборони уклало контракти на закупівлю озброєння на пів трильйона гривень, з яких майже половина укладена з українськими виробниками. Про це заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир.
Станом на квітень 2024 року Міноборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладено з українськими виробниками. За словами посадовця, мова йде про укладені в різні роки угоди, що перебувають у стані виконання з різним терміном завершення. За частиною з них у 2024 році передбачено оплатити 254 мільярди гривень.
Юрій Джигир зазначив, що Україна продовжує отримувати вагому міжнародну військову допомогу. Однак важливим аспектом є залучення інвестицій для розвитку власних спроможностей вітчизняного оборонного сектору. «Ми заохочуємо міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника. Це – життєво необхідно, адже ці фінанси працюватимуть на нашу країну, стимулюватимуть вітчизняне виробництво та будуть драйвером економіки України», – зазначив Юрій Джигир.
Цього місяця міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Україна запускає міжнародну фандрейзингову кампанію із залучення з-за кордону 10 млрд доларів для закупівлі озброєння українського виробництва. За його словами, перше рішення про придбання зброї для Сил оборони ухвалив уряд Данії. Країна виділила 28,5 млн доларів на замовлення озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників.

Поделиться публикацией