БРИТАНІЯ ПОСТАЧАТИМЕ ЗС НОВІТНІ ЛАЗЕРИ ППО ДЛЯ БОРОТЬБИ З БАК

Британська армія готується прийняти на озброєння мобільний лазерний комплекс для забезпечення протиповітряної оборони від дронів. Про це повідомила компанія Raytheon UK.

Британська компанія Raytheon UK готується до випробування нової високоенергетичної лазерної системи для знищення дронів. Наразі відбувається інтеграція системи на базу бронеавтомобіля Wolfhound. В такому варіанті комплекс буде прийняття на озброєння британської армії. Головне завдання лазерного комплексу – знищення малорозмірних БПЛА, для забезпечення безпосереднього захисту підрозділів від такої масової загрози. Поява цієї трансформаційної технології є важливою віхою в нашій співпраці з Міністерством оборони щодо використання спрямованої енергії для протидії різноманітним загрозам, від дронів до більш складних ракетних систем – розповів Джулі Фінлейсон-Оделл, керуючий директор Raytheon UK. Високоенергетична лазерна система продемонструвала свої можливості під час випробувань, у тому числі в складних погодних умовах: спеку, холод, дощ, та сніг.

За чотири дні випробувань, система знищила десятки дронів у сценаріях нападу в безпосередній близькості, нападу зграї та поодиноких БАК на великій відстані. Ця система є кульмінацією десятиліть інвестицій, досліджень та інновацій, і її поява відображає наше незмінне прагнення допомогти досягти ключової стратегічної мети інтегрованого огляду Сполученого Королівства, яка полягає в тому, щоб зрозуміти, як зброя спрямованої енергії може безпечно та ефективно працювати разом з іншими елементами Збройних сил Сполученого Королівства- розповів Джулі Фінлейсон.

Завдяки своїм розмірам, комплекс може встановлюватись на різні платформи, та використовуватись як у варіанті мобільної системи, так і у варіанті стаціонарної системи. Лазер потужністю в 15-кіловат за весь час випробувань знищив понад 400 повітряних цілей. Крім сухопутних лазерів, Міністерство оборони Сполученого Королівства інвестує у розробку лазерних комплексів корабельного базування для перспективних есмінців Type 83 та фрегатів Type 32. Британська армія також буде консультувати інші роди військ у створені нових лазерів. Корабельні лазерні системи мають стати основним засобом безпосереднього захисту кораблів на близьких дистанціях.

Поделиться публикацией