З США ВЕДУТЬСЯ ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО СПІЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА СИСТЕМ ППО-ПРО PATRIOT

Пані посол України у США Оксана Маркарова заявила, що в Україні можна виробляти зенітно-ракетні комплекси Patriot, і Київ навіть веде переговори щодо цього з Вашингтоном. Про це вона розповіла в інтерв’ю «Європейські правді» та в етері телемаратону 23 квітня.

Маркарова зазначила, що під час візиту президента України Володимира Зеленського до США у вересні й грудні 2023 року питання спільного виробництва Patriot обговорювалося «досить предметно».

За її словами, між цими візитами вже відбулося два засідання представників бізнесів України та США.

«Маємо почати самі виробляти дуже багато, як мінімум складових, а як максимум уже завершених деяких продуктів», — зазначила вона.

Пані посол додала, що наразі Україна просить передати їй готові Patriot, оскільки виробництво однієї системи займає близько 24 місяців.

У грудні 2023 року Україна та США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння та обмін технічними даними на Конференції оборонних індустрій.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна вже уклала п’ять контрактів із західними виробниками озброєнь, у межах яких в Україні створили 5 спільних оборонних підприємств.

Поделиться публикацией