КИТАЙ «ОБРАВ СТОРОНУ» ТА ДОПОМАГАЄ РФ ДОСЯГТИ ВІЙСЬКВИХ ЦІЛЕЙ ПРОТИ УКРАЇНИ

Із Китаю йдуть поставки технологій, які Росія використовує для виробництва зброї.

Китай допомагає Росії досягти своїх військових цілей в Україні, продовжуючи продавати Москві технології для виготовлення. Зрештою Пекін «обрав сторону» і більше «не може претендувати на нейтралітет». Про це в інтерв’ю Politico заявила пані посол США в НАТО Джуліанна Сміт.

«КНР не може претендувати на повну нейтральність у війні Росії проти України, вони фактично обрали сторону. Китай хоче показати себе «нейтральним», але ми на це не купимося», ‒ наголосила посадовиця.

Сміт сказала, що Сполучені Штати все частіше спостерігають матеріальну підтримку Росії з боку Китаю. За її словами, це відіграло вирішальну роль у допомозі Москві досягти деяких із її цілей проти України. «Якби вони не надавали певні компоненти, Росія була б у зовсім іншій ситуації і мала б проблеми з продовженням своєї агресії. Китай постачає у РФ верстати, мікроелектроніку, технології БПЛА і нітроцелюлозу, яка використовується як паливо», ‒ зазначила вона.

Сміт сказала, що поки що немає доказів того, що Китай надає «летальну зброю» Росії, але Пекін надсилає обладнання і технології, які можуть бути використані як у цивільних, так і у військових цілях ‒ і це допомагає забезпечувати потреби військ Владіміра Путіна.

Пекін наполягає на тому, що він не є «стороною війни» і заявляє про «нормальні торговельні відносини» з Москвою, а натомість звинувачує США в активному постачанні зброї в Україну.

Нагадаємо, за даними американської розвідки Китай різко збільшив продажі Росії технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншої зброї для війни проти України.

Поделиться публикацией