У США УСПІШНО ВИПРОБУВАЛИ НОВУ РАКЕТУ ДЛЯ HIMARS

Компанія Lockheed Martin відзвітувала про успішне проведення серії кваліфікаційних випробувань ракет збільшеного радіуса дії ER GMLRS, призначених для систем M142 HIMARS та M270 MLRS. Про це йдеться на офіційному сайті концерну.

Заходи тривали протягом останніх двох років і підтвердили як точність, так і дальність озброєння. В компанії відзначають, що кожне випробування наближає систему до прийняття на озброєння Армії США, оскільки воно завершає заключну фазу розробки.

Стверджується, що завершальні випробування проходили на ракетному полігоні Уайт-Сендс, і що під час них використовувалися ракети як з альтернативною, так і з унітарною боєголовками. Під час випробувань ракети ER GMLRS тестували на різні відстані — як на короткі та середні, так і на максимальну дальність, яка має становити до 150 км проти понад 80 км у попередній версії GMLRS. Нова серія тестів також підтвердила успішну інтеграцію ракети з пусковою установкою, а також точну траєкторію польоту ракети і її точність. Після цих випробувань компанія продовжить експлуатаційні тестування в Армії США.

Поделиться публикацией