СИЛИ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ОТРИМАЛИ ДАЛЕКОБІЙНІ ДРОНИ-КАМІКАДЗЕ

Українські військові отримали початкову партію нових ударних безпілотників AQ 400 Scythe. Про це повідомив «Мілітарний» з посиланням на опубліковані фото компанією-виробником Terminal Autonomy, що раніше була відома як стартап One Way Aerospace.

Також в офіційній заяві компанія оголосила про успішне завершення закупівель, спрямованих на масове серійне виробництво цих далекобійних дронів-камікадзе. Наразі компанія має початкову виробничу потужність у 100 одиниць AQ 400 Scythe на місяць. Однак у перспективі вона планує збільшити цю кількість до 500 одиниць.

AQ-400 Scythe – це далекобійний безпілотник-камікадзе. Розробник заявляє, що дальність польоту становить 750 кілометрів. Безпілотник можна запускати з короткої злітної смуги або з катапульти.

Характеристики дрона: злітна маса – 100 кг, з них 32 кг – корисне навантаження, яке може бути збільшене до 70 кг, шляхом зменшення дальності польоту. Розмах крил – 2,3 м, крейсерська швидкість – 144 км/год. Проєкт безпілотника-камікадзе AQ-400 Scythe був представлений ще навесні цього року. Особливістю українського безпілотника є швидке збирання, можливість масового виробництва та низька собівартість.

За даними Defence Blog, компанія Terminal Autonomy отримує компоненти для виробництва безпілотників-камікадзе у різних невеликих компаніях та інженерних групах, що спеціалізуються на виробництві безпілотних платформ.

Хоча компанія закуповує певні компоненти за межами України, насамперед вона надає пріоритет максимальній локалізації виробництва в межах України.

Поделиться публикацией