ДЛЯ РОЗРОБКИ ТАНКУ НОВОГО ПОКАЛІННЯ RHEINMETALL ОБРАВ ПАРТНЕРКОЮ УГОРЩИНУ

Уряд Угорщини підписав контракт з концерном Rheinmetall на розробку основного бойового танка на основі прототипу Panther KF51. Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

Новий танк отримав назву Panther KF51 EVO, він буде озброєний 120-мм гарматою від Leopard 2. Контракт на розробку та доведення до серійного випуску коштує близько 288 мільйонів євро.

Rheinmetall співпрацюватиме в рамках цього проєкту з державною угорською холдинговою компанією N7 Holding Ltd, яка також має 49-відсотковий пакет акцій спільного підприємства Rheinmetall Hungary, де збирають бойові машини піхоти (БМП) KF41 Lynx для армії Угорщини. Угорщина та Rheinmetall спільно розроблять та підготують до повного виробництва танк нового покоління, концепція якого Rheinmetall вперше представила світовій громадськості на оборонній виставці Eurosatory 2022.

На відміну від демонстратора, у якому передбачається використання 130-мм гармати, Panther KF51 EVO для Румунії буде озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою L55A1 від Rheinmetall, яка використовується на останніх версіях танка Leopard 2. Танк буде оснащений автоматом заряджання. Однак конструкція його башти дозволить у подальшому інтегрувати у неї нову 130-мм гармату Rheinmetall. Основний екіпаж Panther KF51 складається з трьох військовослужбовців: командира, навідника та водія. Четверте робоче місце, з лівого боку носової частини, зарезервоване для оператора підсистеми. Командир роти чи батальйону також може використовувати його як мобільний командний пункт. Нагадаємо, що 21 серпня “Мілітарний” повідомляв про наміри угорського уряду долучитися до розробки танка KF51 Panther та їх виробництва на потужностях спільного підприємства Rheinmetall Hungary.

Вже у вересні, генеральний директор концерну Армін Паппергер заявив, що уряд Угорщини бере на себе витрати, поки танк не буде готовий до серійного виробництва: “Нам ще потрібно близько 15 місяців, щоб підготувати серійне виробництво, Угорщина зараз платить за це”.

Поделиться публикацией