РОСІЯ ЗНИЩИЛА ТРИПІЛЬСЬКУ ТЕС ЗА ДОПОМОГОЮ НОВОЇ ЗБРОЇ

Для знищення Трипільської ТЕС, російські окупаційні війська застосували свою найновішу розробку – крилаті ракети Х-69, що мають поліпшені тактико-технічні характеристики. Ця зброя є смертоноснішою та потужнішою за попередні зразки відповідних ракет.

Використання нової потужної зброї допомогло російським військам повністю знищити одну з найпотужніших станцій столичного регіону. Про це повідомляє Defense Express, з посиланням на власні джерела які мали доступ до дослідження уламків ракет, що поцілили у станцію.

Дальність пуску ракет склала приблизно 400 км. Відповідна дальність вища, за попередні модифікації, радіус дії яких обмежувався 300 км. Х-69 є крилатою ракетою виробництва російського ВПК, яка має швидкість, що менша звукової. Відповідна ракета може запускатись з тактичної авіації – літаків універсальної дії Су-34 або Су-35.

Раніше, експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз вже публікували дослідження уламків оновленої авіаційної крилатої ракети Х-69. За твердженням експертів, ця зброя почала використовуватись в деяких випадках з 2023 року. Особливість Х-69 – квадратне січення корпусу.У модифікованій версії відбулися зміни дальності застосування, швидкості польоту, а також насиченості бойової частини.

Росіяни під час масованої атаки по Україні 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Поделиться публикацией