БАГАТОДІТНІ ЧОЛОВІКИ ІЗ ЗАБОРГОВАНІСТЮ СПЛАТИ АЛІМЕНТІВ ПОНАД ТРИ МІСЯЦІ ПІДЛЯГАЮТЬ МОБІЛІЗАЦІЇ

Міністерство юстиції підрахувало: 20 тис. чоловіків, на утриманні яких троє і більше дітей, можуть поповнити лави ЗСУ

16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію за новими правилами. Нововведення торкнулися питань проходження військової служби та військового обліку. Особливо чутливою є тема відстрочки та бронювання осіб від мобілізації.

Вперше за два роки війни законотворці зважилися перетрусити категорію військовозобов’язаних, які є багатодітними батьками, а тому мають право на відстрочку від мобілізації. Відповідно, за новим законом цю пільгу втрачають ті багатодітні чоловіки та жінки, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад три місяці.

У коментарі «Главкому» народний депутат від «Слуги народу» і член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив: норма про багатодітних неплатників аліментів, є узгодженою позицією міністерств оборони та соціальної політики. Її суть у тому, щоб присікти зловживання відстрочкою від мобілізації з боку тих чоловіків, котрі не виконують батьківських обов’язків і не служать у Збройних силах.

«Законодавець передбачив відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації саме для багатодітних батьків з конкретною метою – виховання та піклування за дітьми. Якщо один із батьків не виконує цих обов’язків, тоді втрачається право на відстрочку. У цьому випадку мобілізацію не варто розцінювати як покарання для таких чоловіків. Адже вони й так не дотримуються норм Сімейного кодексу і Конституції», – вважає політик.

Поделиться публикацией