ВТРАТИВШИ П’ЯТЬ ABRAMS’ІВ, УКРАЇНА ВІДВЕЛА ЇХ З ПОЛЯ БОЮ

ЗСУ тимчасово забирають з поля бою американські танки Abrams, аби заховати їх від ворожих безпілотників, повідомляє Associated Press.

В Україну вони прибули восени минулого року, але ситуація з того часу через застосування сторонами ударних та розвідувальних БпАК сильно змінилася — захистити техніку, за якою постійно слідкують окупанти, аби знищити, стає все важче. За даними AP, ЗСУ через удари російських дронів втратили вже п’ять американських танків.

«Розповсюдження безпілотників на українському полі бою означає, що немає відкритої території, по якій можна просто проїхати, без побоювання бути поміченим», — цитує ЗМІ слова свого співрозмовника.

Наразі танки забрали з фронту. Київ та Вашингтон тим часом думають над новою тактикою їх захисту. «Спосіб ними користуватись є. Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях, щоб допомогти їм продумати, як вони можуть використовувати танки в цих нових умовах, коли все можна побачити миттєво», — наголосив заступник голови Об’єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді.

Поделиться публикацией