НОВИЙ ПАКЕТ ДОПОМОГИ ВІД США – «РАКЕТНИЙ», ВІН ПЕРЕДБАЧАЄ ПОСТАВКИ НА ОДИН МІЛЬЯРД ДОЛАРІВ

Відповідний список допомоги був опублікований на офіційній сторінці Міністерства оборони США.

Оголошений пакет є вже 56 траншем, який адміністрація Джо Байдена надає Україні із запасів Міністерства оборони США з серпня 2021 року.

Загалом, пакет був сформований для передачі великої кількості ракетного озброєння, у тому числі зенітних ракет — а саме авіаційні ракети малої дальності AIM-9M, радіолокаційні ракети RIM-7, а також ПЗРК Stinger.

Також у список увійшли протитанкові ракетні установки, серед яких є переносні протитанкові ракетні комплекси TOW, Javeline і гранатомети AT-4.

Окремо треба зазначити про додаткові боєприпаси до РСЗВ HIMARS, детальний склад яких невідомий і може містити як ракети GMLRS, так і балістичні ракети ATACMS.

Серед іншого, у списку зазначена передача великої кількості боєприпасів до артилерійських систем калібру 105- та 155-мм, а також вогнепальної зброї.

Броньована техніка, яка планується до передачі це: бойові машини піхоти Bradley, бронеавтомобілі MRAP, а також армійські позашляховики HMMWV.

Серед іншого обладнання у списку є: високоточні авіаційні боєприпаси, аеродромно-допоміжне обладнання, протитанкові та протипіхотні міни, прилади нічного бачення, запасні частини, польове обладнання, навчальні боєприпаси та інше.

Поделиться публикацией