БРИТАНІЯ ПОКАЗАЛА ВИПРОБУВАННЯ ЛАЗЕРНОЇ СИСТЕМИ ППО

Британське Міноборони вперше показало відео випробування лазерної системи протиповітряної оборони DragonFire. Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

Дальність дії DragonFire засекречена, однак повідомляється, що вона може уражати будь-яку ціль в зоні прямої видимості. Новітня лазерна зброя має високу точність: може поцілити монету на відстані кілометра. Розробники повідомляють, що комплексу потрібно 10 секунд для знищення цілі типу квадрокоптера. Величезним плюсом є низька ціна експлуатації, за даними британського Міноборони, вартість пострілу доходить до 10 фунтів (близько 496 гривень).

Програму зі створення лазера DragonFire очолює Лабораторія оборонної науки і технологій (Dstl) від імені Міністерства оборони Великої Британії, яка співпрацює зі своїми промисловими партнерами — компаніями MBDA, Leonardo і QinetiQ.

Лазерна зброє є результатом спільних інвестицій розміром 100 мільйонів фунтів стерлінгів з боку Міністерства оборони і національної промисловості. Випробування продемонстрували здатність уражати повітряні цілі на відповідних дальностях, і є важливим кроком на шляху до взяття цієї технології на озброєння. Як армія, так і Королівський флот розглядають можливість використання цієї технології як частини своїх систем протиповітряної оборони.

Поделиться публикацией