НАТО ДЕМОНСТРУЄ СЛАБКІСТЬ ЧЕРЕЗ ПОБОЮВАННЯ ЗІТКНЕННЯ З РФ – КЕРІВНИК ЦДАКР

НАТО вчергове демонструє слабкість перед провокаціями з боку РФ та її васальної Білорусі. Саме так можна оцінити той факт, що два білоруські гелікоптери Мі-8 та Мі-24 безкарно перетнули повітряний простір країни НАТО – Польщі, — та, за оцінками фахівців, були озброєні некерованими ракетами, при цьому порушники кордону Польщі залетіли у глиб на 3 км.

Цей епізод – не важливо, чи була провокація невимушеною, чи була ретельно спланована здійснена навмисно, — може також свідчити про технічні проблеми або слабку підготовку прикордонників Польщі. Однак, у будь-якому разі отриманий результат виглядає так: НАТО через побоювання прямого зіткнення з РФ залишається у слабкій позиції та заохочує путінський Кремль до подальшого авантюризму, політичного тиску та шантажу.

 

Таку заяву зробив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

 

До того ж, негативу ситуації додають два факти: виявлення наміру військового відомства Польщі приховати цей факт, а також те, що така ситуація відбувається вдруге – після того, як російська ракета в листопаді 2022 року потрапила на територію Польщі.

 

Варто нагадати, що порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими гелікоптерами, які при цьому, за ствердження видання «Білоруський Гаюн», не брали участі у військових навчаннях, але могли супроводжувати місцевого диктатора Лукашенка до своєї резиденції. Через ці причини білоруське видання переконане, що провокація відбулася не навмисно, а гелікоптери перетнули кордон випадково.

Перетин кордону відбувся в районі Біловежі. У Міноборони Польщі підтвердили, що білоруські гелікоптери перетнули повітряний простір країни. «1 серпня 2023 року, сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими гелікоптерами, які проводили навчання поблизу кордону. Перетин кордону стався в районі Біловежі на дуже малій висоті, що ускладнює його виявлення радіолокаційними системами. Тому в ранковому повідомленні написали, що не фіксувалося порушення повітря Польщі. Наказано збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, у тому числі бойові гелікоптери», — йдеться в повідомленні.

Експерти пишуть, що Міністерство оборони Польщі спочатку намагалось приховати інцидент, а після наявності неспростовних доказів в Інтернеті почало виправдовувати порушників, які «випадково» залетіли на територію Польщі.  Про це повідомив ТГ-канал DeepState. Міноборони Польщі спочатку намагалось приховати інцидент, а після наявності неспростовних доказів в Інтернеті почало виправдовувати порушників, які «випадково» залетіли на територію Польщі.

Поделиться публикацией