ВАГНЕРІВЦІ ЗВОДЯТЬ УКРІПЛЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ПОЛІГОНУ «РЕПІЩЕ» В БІЛОРУСІ

Бойовики російського угруповання ПВК «Вагнера» ведуть активні будівельні роботи, зокрема зводять укріплення, на території полігону «Репіще» поблизу міста Осиповичі Могилівської області Білорусі.

Про це 2 серпня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на білоруську службу «Радіо Свобода» .

Про це стало відомо за результатами аналізу ексклюзивного супутникового знімка сервісу Planet Labs цього полігону від 31 липня 2023 року, передає Укрінформ.

Зазначається, що полігон «Репіще» розташований за 15 кілометрів від табору російських найманців у селі Цель. На фото видно будівництво численних укріплень, можливо, землянок. Біля них можна побачити об’єкти, схожі на легкові автомобілі та світло-сірі мікроавтобуси УАЗ (так звані «буханки»), працюють бульдозери.

29 липня міністерство оборони Білорусі повідомило про спільні навчання 51-ї артилерійської бригади з «інструкторами ПВК «Вагнера» на цьому полігоні. Повідомлялося про виконання «вогневих завдань із застосуванням квадрокоптерів».

Нещодавно в одному з телеграм-каналів, повʼязаних із найманцями «Вагнера», зʼявилося відео, на якому показане будівництво укріпленого лісового табору. Точно визначити місце не вдалося. Повідомлялося, що табір може бути придатним для проживання холодної пори року.

Поделиться публикацией