ІРАН ЗАЙНЯВСЯ СЕРЙОЗНОЮ ПІДГОТОВКОЮ ДО ТОГО, ЩОБ ЗАПУСТИТИ НОВИЙ ЗАВОД ІЗ ВИРОБНИЦТВА ДРОНІВ-КАМІКАДЗЕ SHAHED НА ТЕРИТОРІЇ РБ ТА РФ

Іран зайнявся серйозною підготовкою до того, щоб запустити новий завод із виробництва дронів-камікадзе Shahed на території Білорусі та Російської Федерації одночасно.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 1 серпня.

За інформацією аналітиків, країни зайнялися питанням вкрай серйозно, адже таке рішення допоможе Москві наростити кількість дронів-камікадзе, які використовуються для ударів по мирних українських містах, а ось у Тегерана своя вигода — фінансова.

31 липня міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Віктор Хренін зустрічався з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Резой Аштіані, де вони говорили про створення такого заводу на території Білорусі.

Іранські інженери вже вивчали можливість того, щоб відкрити таке виробництво в місті Гомель на території одного з уже наявних заводів.

При цьому, на початку літа у Сполучених Штатах Америки заявляли, що таке ж підприємство Іран допоможе будувати в Єлабузі Російській Федерації.

«Тісна співпраця Ірану з Білоруссю і Росією може бути частково пов’язана з тим, що Іран підписав довгострокові стратегічні угоди з цими країнами», — йдеться в повідомленні.

Якщо це станеться, Москва значно полегшить логістичні проблеми, адже озброєння не доведеться довго чекати і потім перевозити — заводи перебуватимуть у відносній близькості до фронту.

 

Поделиться публикацией