ЯКЩО США «ВИМКНЕ УКРАЇНУ З ЖИВЛЕННЯ», БУДЕ ЩЕ БІЛЬША ВІЙНА – СЕНАТОР-РЕСПУБЛІКАНЕЦЬ ГРЕМ

Якщо США «вимкне Україну з живлення», вони можуть розпалити ще більшу війну у Європі, а «Китай піде за Тайванем».

«Якщо ви позбавите Україну допомоги, Росія не зупиниться. Врешті-решт буде війна між НАТО і Росією, і це дасть зелене світло Китаю для вторгнення на Тайвань. Тому республіканцям у Палаті представників: якщо ви вимкнете Україну від живлення, ви розпалите ще більшу війну в Європі. Китай піде за Тайванем», – заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем на телеканалі NBC News 15 жовтня.

У США продовжуються суперечки всередині Республіканської партії щодо питань підтримки України, які підбурюються колишнім президентом Дональдом Трампом. Частина республіканців у Палаті представників Конгресу США, які орієнтуються на Трампа, продовжують заявляти про блокування нової допомоги Україні або її скорочення. На тлі цих розмов адміністрація президента Джо Байдена може запропонувати об’єднати в одному фінансовому запиті до Конгресу допомогу Україні та Ізраїлю. Щодо підтримки останнього, у республіканців питань не виникає. «Отже, ось що станеться – ми отримаємо пакет допомоги в Палаті представників, український компонент пройде. Перемога над Росією в інтересах нашої національної безпеки. Ми не втратили жодного солдата. Ми витратили менше 5% нашого військового бюджету. Вони, українці, знищили 50% російської боєздатності. Тримаючи Україну в боротьбі, ми стримуємо війну між Китаєм і Тайванем. І ми зупинимо Путіна. Він повинен бути переможений до того, як ми вступимо у війну в рамках НАТО», – сказав сенатор, зазначивши, що очікує найближчим часом «великий пакет для України».

Проблема залишається в тому, що республіканці у Палаті представників досі не можуть обрати спікера. Спочатку номінувався проукраїнський кандидат Стів Скаліс, але через відсутність необхідної кількості голосів він зняв свою кандидатуру. Зараз номінований Джим Джордан, якого підтримує Трамп та який перед цим програв Скалісу з рахунком 113 проти 99. Раніше у Росії сенатора Грема, який послідовно вимагав надати Україні ракети ATACMS, оголосили у розшук. Американець відповів: «До зустрічі в Гаазі!»

Поделиться публикацией