ФАХІВЦІ ПІДПРИЄМСТВА «НІБУЛОН» ПРОДОВЖУЮТЬ ВИКОНУВАТИ МІЖУРЯДОВУ УГОДУ МІЖ ФРАНЦІЄЮ ТА УКРАЇНОЮ

Під час війни фахівці «Суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» продовжують виконувати міжурядову угоду між Францією та Україною, підписану у 2019 році.

Про це 7 червня ц.р. повідомили в пресслужбі підприємства.

Згідно з домовленістю підприємство мало виготовити п’ять катерів для потреб Державної прикордонної служби України на своїх потужностях у Миколаєві. Початок робіт був запланований на лютий 2022 року. Проте у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф на територію України партнерам довелося шукати альтернативне рішення, щоб продовжити виконання угоди.

Сторони домовилися перенести виробництво у Францію з обов’язковим залученням українських корабелів. Відповідно вже на початку червня 23 фахівці, зокрема трубомонтажники, складальники корпусів, механіки, зварювальники, працівники з технічної підтримки, вирушили до Франції, де продовжать виконання міжурядової угоди на потужностях суднобудівної компанії ОСЕА.

Корабелів буде задіяно в будівництві катерів з нуля – від початку складання палуби до пусконалагоджувальних робіт. Отримана експертиза дозволить у подальшому здійснювати технічне обслуговування флоту в Україні силами наших спеціалістів. Завдяки цьому можна підтримувати судна в належному стані та зменшити сукупну вартість володіння флотом, яка в середньому на 70% складається з витрат на обслуговування.

«Зараз в умовах війни велика частка вітчизняних виробництв вимушена припинити діяльність. Ми вдячні уряду за те, що забезпечує наших суднобудівельників роботою, будує флот та зберігає Україну в статусі морської держави, – зазначає Богдан Музика, директор заводу. – Досвід, який корабели отримують зараз у процесі виконання цього замовлення, говорить про те, що нас не зламати. Українські суднобудівники можуть будувати флот де завгодно, у будь-якій точці світу. Ми маємо всі необхідні знання, навички і наснагу, щоб виконати завдання держави».

Поделиться публикацией