УКРАЇНА ОТРИМАЛА НА ОЗБРОЄННЯ СУЧАСНІ БРОНЕБІЙНІ БОЄПРИПАСИ DM53А1

Німеччина разом із танками Leopard 2 передала Україні сучасні бронебійні боєприпаси DM53А1.

Про це 7 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Telegram-канал NMFTE.

Українські оператори танків Leopard 2 отримали на озброєння один з найпотужніших бронебійних боєприпасів німецької армії DM53А1 виробництва компанії Rheinmetall.

На відео боєць демонструє розпаковані із транспортних контейнерів боєприпаси з нанесеними написами, імовірно, в процесі їхнього заряджання в боєукладку бойової машини.

DM53 – це німецький бронебійний підкаліберний снаряд, розроблений у 1999 році оборонною компанією Rheinmetall.

Цей снаряд здатний уражати всі найсучасніші броньовані цілі. Під час проєктування розробники адаптували боєприпас для подолання сучасних зразків динамічного захисту, в тому числі 4С22 “Контакт-5”, котрими нині оснащується більшість російських танків.

Снаряд розроблений спеціально для досягнення максимальної ефективності під час стрільби з подовженої танкової гармати L55, якими озброєні танки Leopard 2A6. При пострілі із цієї гармати DM53 здатен розвивати швидкість у 1750 метрів за секунду та пробивати до 750 мм гомогенної бронесталі на дистанції 2000 метрів.

Модернізований боєприпас DM53А1 відрізняється від оригіналу застосуванням нової марки пороху SCDB, характеристики згорання котрого не залежить від атмосферної температури. Це забезпечує незмінні внутрішні балістичні характеристики в широкому діапазоні температур.

Сердечник DM53А1 виготовлений з вольфрамового сплаву WSM IV. Його вага складає усього 5 кілограмів, довжина – 685 мм, а діаметр – 26 мм.

Поделиться публикацией