УКРАЇНА ОТРИМУЄ АРТБОЄПРИПАСИ В ТОМУ ЧИСЛІ ВІД ТРЕТІХ КРАЇН — КУЛЕБА

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головним для Києва в питанні постачання нам військової допомоги є отримання саме артснарядів. Наша сторона «дістає» їх від різних країн, в тому числі й тих, хто не входить до складу антикремлівської коаліції.

«Артилерійські снаряди – однозначно чіткий пріоритет з огляду на низку саме політичних факторів», – сказав Кулеба під час телемарафону.

Тож сьогодні важливо, аби країни, у яких є снаряди, передавали їх Україні та сприяли збільшенню темпів їх виробництва.

«І є ще, скажімо так, треті країни, тобто вони офіційно не входять до коаліції на підтримку України, але різними шляхами ми з них теж дістаємо снаряди, які нам потрібні», – сказав Кулеба.

Міністр оборони України Олексій Резніков раніше заявляв, що для контрнаступу ЗСУ потрібно близько 350 тисяч снарядів в місяць — більш ніж утричі більше, ніж оборонці витрачають зараз. Тож у ЄС він попросив постачати на такий період як мінімум 250 тисяч боєприпасів.

У Rheinmetall після цього заявили, що можуть забезпечити нашу армію снарядами, хоча це й буде нелегко. Проте там додали, що для подвоєння швидкості їх виробництва уряди країна ЄС спершу повинні виділять достатньо коштів.

Поделиться публикацией