УКРАЇНА ЗАПУСТИТЬ ВЛАСНЕ ВИРОБНИЦТВО МІКРОЧІПІВ

Україна планує створити мережу компаній автоматизованого проектування чипів. Її виробничі потужності можуть становити до 50 тис. мікросхем на місяць протягом трьох років після запуску проєкту. Про це заявила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан на презентації глобального інноваційного бачення України.
«Ми забезпечимо завдяки цьому потреби внутрішнього ринку, а також створимо базу для експорту», — сказала вона. Конкретні терміни початку будівництва вона не називала. За словами Іонан, Україна створить мережу компаній fabless (компанія, що не має власної фабрики) автоматизованого проєктування мікросхем, що дасть змогу вийти на ринок чипів і зайняти позицію на глобальному ринку напівпровідників.
Зі свого боку віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що 2024 року Мінцифри планує розробити і презентувати український чип. Він додав, що міністерство працює з різними компаніями в цьому напрямку, але поки що інші деталі не розголошують.

Поделиться публикацией