ПС ЗАМОВИЛИ 2 КОМПЛЕКТИ БРОНЮВАННЯ ГЕЛІКОПТЕРІВ МІ-8

Повітряні Сили замовили два комплекти бронювання гелікоптерів Мі-8.

Про це 14 липня ц.р. повідомив Мілітарний.

Як повідомляється, це стало відомо з оприлюдненої інформації на моніторинговому порталі публічних закупівель Dozorro.

У заявці йдеться про наміри закупівлі військовою частиною А0215 двох комплектів бронеплит та двох монтажних комплектів для кріплення бронеплит для вертольотів Ми-8МТ(МТВ). За очікуваною вартістю 3 430 000 гривень.

На початку липня, авіаремонтний завод «Авіакон» передав Збройним силам України модернізований гелікоптер Мі-8МТ.

На державному підприємстві завершили капітальний ремонт і модернізацію вертольота Мі-8МТ і передали його до Збройних сил України.

Під час оновлення повітряної машини було посилено захист вертольота та членів екіпажу від ракет з інфрачервоними головками самонаведення та стрілецької зброї, також вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні й пошуково-рятувальні операції.

У рамках модернізації встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк і твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу. Це дає змогу виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

 Окрім цього, передбачено швидке доукомплектування машини новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

Мі-8 (з кодифікації НАТО: Hip) –  багатоцільовий гелікоптер, розроблений ОКБ М. Л. Миля на початку 1960-х років. Один з найбільш масових дводвигуних гелікоптерів у світі, а також входить до списку найбільш масових вертольотів в історії авіації. Широко використовується для виконання безлічі цивільних і військових завдань.

Льотно-технічні характерістики.

Екіпаж 3 чол.
Максимальна швидкість 250 км/год
Крейсерська швидкість 225 км/год
Максимальна висота польоту 4500 м.Дальність польоту в трансп. варіанті 465 км.
Дальність польоту з 28 пасажирами (резерв палива на 20 хв. Польоту) 500 км.

 

Поделиться публикацией