У ПОЛЬЩІ ВИНИКЛА ПРОБЛЕМА ІЗ ПРИЗНАЧЕННЯМИ НОВОГО ПОСЛА США

Винуватцем скандалу у Польщі став призначенний послом США в Польщі Марек Бжезинський, син Збігнєва Бжезинського.

Про це 13 липня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Повідомляється, що польський уряд вимагає, щоб Марек Бжезинський відмовився від польського громадянства до приїзду в Польщу, а останній відповідає, що не може відмовитися від того, чого немає. Вся ситуація створює враження, що польський уряд хоче принизити представника адміністрації Джо Байдена перед його візитом до Варшави. Це відбувається не в перший раз.

Американська місія в Варшаві вже півроку працює без посла. У січні Жоржетта Мосбахер, яка представляла команду Дональда Трампа в Варшаві, попрощалася з Польщею. З тих пір дипмісію США очолює Бікс Аліу. Він повірений у справах, а це значить, що у нього нижчий дипломатичний ранг, ніж у посла.

Згідно витокам польського уряду до деяких ЗМІ, команда нового президента США Джо Байдена, який останнім часом активно призначає нових послів, відправляє до Польщі нового главу офісу. Не секрет, що Марек Бжезінський, син Збігнєва Бжезинського, колишнього радника президента Джиммі Картера і самого високопоставленого поляка в історії уряду США, вже багато тижнів є кандидатом від Білого дому.

Тим часом, польська влада блокують приїзд Бжезинського-молодшого. За словами двох дипломатичних джерел, знайомих з цим питанням, польський уряд не бажає надавати Мареку Бжезинському агріман. Без такого документа приїзд будь-якого посла неможливий. Згідно з дипломатичним протоколом, без агрімана Білий дім не може навіть офіційно оголосити, що Бжезинський є кандидатом Байдена на пост посла, йдеться в повыдомленні.

Поделиться публикацией