ОЧІЛЬНИЦЯ МО ІСПАНІЇ ЗАЯВИЛА ЩО МАДРИД ВІДКРИТИЙ ДЛЯ НАДАННЯ УКРАЇНІ ТАНКІВ LEOPARD 2

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила у середу, що Мадрид відкритий для надання Україні танків Leopard 2 німецького виробництва, після того, як Німеччина погодилася відправити танки.

Про це 25 січня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на Reuters.

За її словами, уряд Іспанії діятиме в координації зі своїми західними союзниками, щоб допомогти Україні захиститися від російського вторгнення.

«Іспанія готова в рамках цієї координації працювати з нашими союзниками, щоб зробити все необхідне, включаючи відправку Leopard 2, навчання з використання цих Leopard 2, а також допомогу в їх обслуговуванні та утриманні», — заявила Роблес.

За словами дослідника з питань безпеки і оборони з аналітичного центру Elcano Фелікса Артеаги, Іспанія має 108 танків 2A4. Це стара стандартна модель для багатьох європейських країн, і українські танкісти можуть проходити на них стандартну підготовку.

Він зазначив, що близько половини іспанських танків знаходяться в північноафриканських анклавах Сеута і Мелілья, а 53 танки законсервовані на військовій базі в Сарагосі і потребують переобладнання.

Обізнане в цьому питанні джерело повідомило, що Іспанія вже оцінила потребу в капітальному ремонті, що Німеччина і Україна погодилися з вартістю, яка буде сплачена зі спеціального фонду, і що танки можуть бути приведені в бойову готовність протягом двох місяців.

 

Поделиться публикацией