МОУ ДОПУСТИЛО ДО ЕКСПЛУАТАЦІЇ У ВІЙСЬКАХ НОВІ ЗРАЗКИ ВІТЧИЗНЯНИХ КОМПЛЕКСІВ РЕБ

Міноборони України допустило до експлуатації у військах нові зразки вітчизняних комплексів РЕБ, які призначені для протидії БПЛА.

Про це 1 грудня ц.р. повідомив портал АрміяІnform, посилаючись на заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка.

Оборонне відомство спільно з Генштабом ЗСУ завершили тестування розроблених вітчизняними підприємствами, тактичних засобів радіоперешкод для протидії баражуючим боєприпасам та FPV-дронам.

Під час випробувань системи підтвердили свої тактико-технічні характеристики в умовах застосування, наближених до бойових.

Нині ці засоби рекомендовані до постачання у підрозділи Збройних Сил України.

Водночас найближчим часом планується провести випробування ще низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) з БПЛА та засобів виявлення дронів.

Серед систем, які нещодавно були допущені до експлуатації у військах – комплекс РЕБ, який використовується для боротьби з усіма типами ворожих БПЛА.

Заявлено, що він здатен подавляти сигнали управління, передачі даних супутникової навігації GPS, ГЛОНАСС, Galileo і Beidou, а також створювати велику кількість фальшивих сигналів. Цей комплекс має пасивну систему виявлення та пеленгації безпілотників противника.

Повідомляється, що наразі ще два зразки вітчизняних систем «окопної РЕБ» проходять кодифікацію в Міноборони.

Йдеться про комплекс, який має протидіяти російським дронам-камікадзе «Ланцет» та комплекс, що захищатиме від ворожих FPV-дронів.

 

Поделиться публикацией