УКРАЇНІ НЕОБХІДНІ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНІ ЗРАЗКИ ОЗБРОЄННЯ У ВЕЛИКІЙ КІЛЬКОСТІ – В. МУЖЕНКО

Кількість високоточного озброєння і вміння ефективного застосування цих систем дуже важливі на сьогоднішній день.

Про це в інтерв’ю BBC повідомив колишній головком Збройних сил Віктор Муженко.

«Що стосується нових технологій – непогано мати не тільки певні зразки, а й мати на озброєнні ЗСУ високотехнологічні зразки у великій кількості. Ті поставки, які здійснюються сьогодні, та допомога, яка йде від західних країн, від США, – вона дає можливість утримувати паритет, а в деяких моментах і переважати противника не кількісно, але якісно», — заявив він.

Він додав, що ми бачимо ефективне застосування і БМП «Бредлі», «Мардер», танків, на які всі молились і вважали, що це панацея і гарантія успіху. Але вони сьогодні дуже обмежено застосовуються.

На думку Муженка, в українців віра в якусь таку диво-зброю, яка повинна вирішити одномоментно всі проблеми, але такого не буде.

«Потім була віра в «Абрамси» і «Леопарди». Прийшли «Леопарди». На жаль, ті надії, які на них покладали, не підтвердились. Можливо, не було ефективного застосування. А це стосується вже обмеженої підготовки наших військовослужбовців. Можливо, не було можливості досконало вивчити їхні тактико-технічні характеристики і найголовніше – вивчити можливості ефективного застосування цих систем. Тому я і кажу, що підготовка – це теж ключова основа будь-якого успіху», — підсумував він.

Поделиться публикацией