В ТУРЕЧЧИНІ SERVICES ПРЕДСТАВИЛИ ПРОЄКТ МАЛОГО ПІЛОТОВАНОГО ПІДВОДНОГО ЧОВНА

Турецька приватна компанія Turk Loydu Conformity Assessment Services представила проєкт малого пілотованого підводного човна.

Про це 1 грудня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Naval News.

Проєкт ÇAMD (Çok Amaçlı Mini Denizalti) розроблений компанією DATUM Submarine Engineering, яка є афілійованою зі Стамбульським технічним університетом.

У створенні човна задіяні верф Sefine Shipyard та компанія Datum Submarine Engineering Inc.

В рамках спільної програми розробки буде здійснено проєктування, будівництво, оснащення і випробування судна.

Розробники заявляють, що він зможе занурюватися на глибину до 300 метрів, екіпаж складатиметься з чотирьох осіб, а довжина судна складатиме 12 метрів.

Завдяки своїм габаритам судно може транспортуватися суходолом вантажівкою.

За допомогою проєкту ÇAMD Туреччина накопичити досвід у розробці, виробництві та використанні підводних човнів.

Човен приводиться у рух завдяки семилопатевому гребному гвинту, а маневрування здійснюється завдяки гідравліці.

Судно обладнане електродвигуном з водяним охолодженням, який у перспективі може стати основним для турецьких безпілотних підводних апаратів.

Підводний човен оснащений системою цистерн для занурення, підйому та корегування глибини, а також насосами для стисненого повітря.

Міні-субмарина оснащена гідролокатором переднього огляду, висотоміром і радіолокаційною системою. Навігація здійснюється завдяки інтегрованій системі GPS.

ÇAMD має дві розбірні щогли з антенами для різних систем зв’язку та навігації, а також електрооптичну камеру з оглядом на 360 градусів. Є аварійно-рятувальні системи, рятувальний буй і якірна лебідка.

 

Поделиться публикацией