МОРСЬКА ПІХОТА США: СТАВКИ НА МАСОВІ АТАКИ ДРОНАМИ

Морська піхота США оновила вимоги до кораблів і дронів

У США вивчають, які безпілотні системи і проривні технології стануть у нагоді під час десантних операцій у найближчі десятиліття і яка комбінація кораблів найкраще відповідатиме майбутнім місіям. Про це йдеться в оновленій візії Корпусу морської піхоти Force Design 2030 від 5 червня.

https://www.marines.mil/Force-Design-2030/

У своєму щорічному оновленні корпус виклав два паралельні напрями роботи: концепцію десантних операцій 21 століття, яку морські піхотинці вивчають разом з ВМС, і концепцію ARG/MEU Next. Концепція ARG/MEU (Amphibious Ready Group And Marine Expeditionary Unit) стосується об’єднання кораблів і десантних підрозділів в амфібійну групу або в експедиційний підрозділ морської піхоти. У оновленні навели приклад цілих флотилій безпілотників та безпілотних систем великої дальності, які здатні проникати в ворожі води. Однією з новинок у тактиці десантних операцій можуть стати десантні кораблі, які слугуватимуть носіями для безпілотних систем.

«Концепція десантних операцій 21-го століття “сформулює майбутню роль десантних операцій на підтримку морських кампаній і опише нові методи ведення операцій, які включатимуть маневрені платформи на додаток до традиційних десантних кораблів», – йдеться в оновленій версії Force Design.

Полковник Деніел Віттнем розповів в нещодавньому інтерв’ю виданню Defense News, що командування корпусу зацікавлене у проведенні експерементів, що пов’язані з розміщенням безпілотників на бортах десантних суден. «Концепція материнського корабля – це ще одна можливість для морської піхоти продемонструвати гнучкість і стійкість, розглядаючи пілотовані і безпілотні команди і різні платформи для використання нових і новітніх технологій нашими командами ARG/MEU», – сказав Віттнем. Він додав, що корпус вже має фінансування для розгортання безпілотного літального апарату V-BAT виробництва Shield AI на десантних кораблях. Корпус активно експерементує не лише із повітряними розвідувальними, а й із ударними морськими платформами. У квітні цього року морпіхи показали новітній безпілотний ударний катер LRUSV від компанії Metal Shark. Безпілотний катер озброєний пусковою установкою з баражуючими боєприпасами Uvision Hero-120. Він здатен перебувати у повітрі протягом години у радіусі 60 км. Також Hero-120 може виконувати функції лише спостереження та розвідки й повернутись назад до оператора для повторного використання. Подібна опція має значно розширити розвідувальні можливості LRUSV. Використання подібних безпілотних систем зможе значно підвищити мобільність корпусу.

(публікація порталу “Мілітарний”)

Поделиться публикацией