США БЕРУТЬ НА ОЗБРОЄННЯ НОВУ БМП

Вперше за десятиліття армія Сполучених Штатів Америки бере на озброєння нову техніку для підтримки піхотних підрозділів: БМП M10 Booker Combat Vehicle. Про це повідомляє Мilitary.

Бойову машину представили цього тижня в Пентагоні. Зазначаєть, що вона нагадує щось середнє між радянською амфібіфйною БМП-2 і невеликим танком Abrams. БМП “M10 Booker — це броньована машина, яка призначена для підтримки бойових груп піхотної бригади шляхом придушення та руйнування укріплень, гарматних систем і траншей, а потім додатково забезпечує захист від бронетехніки противника”, — зазначив генерал-майор Гленн Дін.

Башту для техніки виготовлятимуть в Огайо, корпуси — у Мічигані, а збиратимуть в Алабамі. Коли виробництво буде виведено на повну потужність, армія планує виробляти три нові M10 щомісяця. Виробництво транспортних засобів почалося на початку 2023 року, а армія очікує першу постачання в 2024 році. Повний батальйон із 42 бойових машин Booker Combat Vehicles очікується до кінця 2025 року, зрештою на озброєння планують поставити понад 500 одиниць.

У той час, коли армія бере на озброєння нові БМП для підвищення мобільності, вітатиметься посилення батальйону важкоозброєних та броньованих машин, які бригади можуть використовувати для додаткової потужності. І новий дивізіон M10 супроводжуватиме новий піхотний підрозділ.

Поделиться публикацией