КАДИРОВУ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПУТІНА НЕ УКАЗ – ЗАЯВИВ, ЩО МОБІЛІЗАЦІЇ У ЧЕЧНІ НЕ БУДЕ

Той факт, що лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив про відмову від участі регіону у мобілізації свідчить про початок розвалу Росії.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Розвал Росії розпочався. Кадиров відмовився виконувати указ президента і проводити мобілізацію, показавши всім іншим главам суб’єктів Російської Федерації, що закон для нього не писаний», – зазначив Геращенко.

Радник голови МВС припустив, що причина такого рішення Кадирова у тому, що відсоток загиблих на війні проти України у Чечні вищий, ніж у інших регіонах Росії.

«Причина цього в тому, що в Чечні з населенням у мільйон осіб відсоток чоловіків загиблих на безглуздий злочинній війні значно вищий, ніж серед інших регіонів Росії. Це пов’язано з тим, що Кадиров платив великі гроші найманцям, і всі в Чечні, хто хотів піти воювати за гроші, вже були завербовані і більшість не повернулася», – зазначається у дописі.

На думку Геращенка, примусова мобілізація чоловіків у Чечні нестиме загрозу і для самого Кадирова.

«Кадиров чудово розуміє, що тепер мобілізувати чеченських чоловіків доведеться насильно. А вони можуть дати здачі та пристрілити військкома, а потім піти в гори та створити партизанський загін, який пристрелить самого Кадирова», – пояснив він.

Поделиться публикацией