ЗС ПОЛЬЩІ ОТРИМАЛИ ГИБРИД КОРЕЙСЬКО-ПОЛЬСЬКОЇ РСЗВ. ЦІКАВИЙ УРОК ДЛЯ УКРАЇНИ

Польські артилеристи отримали нову реактивну установку — РСЗВ HOMAR-K. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак розповів, що «перша ракетна установка HOMAR-K, придбана у Південній Кореї, інтегрована з польським шасі Jelcz», – розповів Маріуш Блащак.

Пускова установка HOMАR-K це варіант південнокорейської реактивної системи K239 Chunmoo, яка здатна застосовувати ракети різного калібру.
Як повідомив «Мілітарний», у 2022 році Маріуш Блащак затвердив рамкову угоду з південнокорейською компанією Hawha Defence про придбання загалом 288 установок РСЗВ K239 Chunmoo.

У Польщі, згідно з домовленістю, буде виготовлено 70 таких установок, для цього Варшаві передадуть відповідні технології. Угода передбачає постачання самохідних пускових установок для ракет калібрів 239 мм та 600 мм із граничною дальністю відповідно 80 км та 290 км. Корейські інженери інтегрували пускову установку K239 Chunmoo на польське колісне шасі Jelcz 8×8. Також установка отримала польську систему зв’язку та систему бойового управління TOPAZ. Першу реактивну установку Homar-K до Польщі доставили 21 серпня 2023 року. У вересні 2023 року Польща представила реактивну систему залпового вогню M142 HIMARS на національному колісному шасі Jelcz.

Поделиться публикацией