МОУ ТА ПОСОЛЬСТВО США ДОМОВИЛИСЯ ПРО РОЗШИРЕНИЙ МОНІТОРИНГ ВИКОРИСТАННЯ ЗАХІДНОЇ ЗБРОЇ

Міністерство оборони України та посольство США домовилися про розширений моніторинг використання західної зброї. Зокрема окремі типи ракет, пускових установок, БПЛА та прилади нічного бачення, передані американськими партнерами, потребують ретельного контролю та особливих умов зберігання.

Про це 28 листопада ц.р. повідомив портал DT,UA.

Моніторинг передбачатиме регулярні інвентаризації та спецперевірки, повідомили в українському оборонному відомстві.

«Всі країни, які надають нам зброю, будуть впевнені, що вона не потрапить у чужі руки, використовується в законний спосіб, її контролює виключно уряд. Зі свого боку, Україна робить для цього максимум. Час посилити репутацію нашої держави, перетворивши її на ініціатора та взірець прозорості та підзвітності», — заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Зазначається, що посадові особи ЗСУ проходять підготовку щодо використання спеціальних електронних пристроїв та проводять інвентаризації на арсеналах, базах, складах по всій Україні. Необхідний нагляд за наявністю, обліком та дотриманням належних умов збереження відтепер Міноборони проводитиме з іноземними партнерами. Зокрема фахівці США регулярно братимуть участь у спільних перевірках на місцях та консультуватимуть з необхідних питань.

 

Поделиться публикацией