ЗАПИТ БАЙДЕНА ЩОДО ДОПОМОГИ УКРАЇНІ МОЖУТЬ РОЗГЛЯНУТИ ВЖЕ 4 ГРУДНЯ – POLITICO

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена про надання мільярдної допомоги Україні та Ізраїлю вже 4 грудня. Така заява Шумера чинить тиск на законодавців, щоб вони уклали угоду про безпеку кордонів, яка може поєднуватися з наданням вкрай необхідної допомоги двом союзникам США, пише Politico.

Республіканці в Сенаті прагнуть внести зміни в політику безпеки кордонів як частину будь-якого додаткового законопроекту про витрати. Шумер назвав цю вимогу «найбільшою перешкодою» у виділенні нових коштів на оборону України від Росії та війну Ізраїлю з ХАМАСом.

Він також закликав демократів більше взаємодіяти з республіканцями. Кілька тижнів тому була сформована двопартійна група, яка сподівається укласти угоду, що поєднала б запит Байдена на виділення 106 мільярдів доларів для України, Ізраїлю, Тайваню та безпеки кордонів зі змінами в політиці надання притулку та умовно-дострокового звільнення в США.

Як пише видання, майже напевно знайдуться 60 голосів для надання Україні ще десятків мільярдів доларів, але республіканці попередили, що не зроблять цього без положень щодо безпеки кордонів.

Поделиться публикацией