ДОПОМОГА ВІД США УКРАЇНІ МАЛОЙМОВІРНА ДО 2024 РОКУ – ГЛАВА КОМІТЕТУ З РОЗВІДКИ

Нову американську допомогу Україні та Ізраїлю буде важко ухвалити до кінця року, заявив глава Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер. До цього у Конгресі сподівалися проголосувати за додатковий пакет військової допомоги до Різдва (25 грудня). Причиною гальмування питання є розходження в думках республіканців та демократів щодо запропонованих змін у забезпеченні безпеки південного кордону США.

«Я думаю, що буде дуже важко зробити це до кінця року, і наразі перешкодою є політика Білого дому щодо південного кордону… Конгрес вимагатиме внесення змін до законів, щоб гарантувати, що кордон повернеться до попереднього стану», – сказав республіканець Тернер в ефірі телеканалу NBC 26 листопада, передає Bloomberg.

Конгрес повертається до роботи після канікул на День Подяки і на порядку денному стоять законопроекти щодо підтримки Ізраїлю та України. Республіканці намагаються пов’язати своє схвалення іноземної військової допомоги з посиленням прикордонної політики. Білий дім запросив близько 4 мільярдів доларів на надзвичайне фінансування, щоб збільшити ресурси на кордоні та протидіяти потоку фентанілу. Тернер сказав, що в цій пропозиції відсутні зміни в політиці, яких домагаються республіканці-консерватори. «В обмін на надання додаткового фінансування Україні ми повинні провести значні і суттєві реформи нашої прикордонної політики», – заявив сенатор-республіканець Том Коттон в ефірі Fox News Sunday, додавши, що законодавчі зміни у сфері надання притулку та умовно-дострокового звільнення є одними з головних політичних питань, які турбують консерваторів. Нагадаємо, 15 листопада лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер заявив, що комбінований пакет національної безпеки, який включає допомогу Україні та Ізраїлю розглянуть після Дня подяки (23 листопада). Раніше конгресмен-республіканець Дон Бейкон заявив, що Конгрес вже у грудні має проголосувати за надання допомоги Україні.

Поделиться публикацией