ДО БІЛОРУСІ ПРИБУЛИ РОСІЙСЬКІ ДЕСАНТНИКИ. КАЖУТЬ, ЩО НА НАВЧАННЯ

Підрозділ Повітряно-десантних військ Росії прибув 26 січня на навчання до Білорусі

 

Як повідомило Міноборони Білорусі, ешелон із російськими десантниками, які прибули для участі у перевірці сил реагування Союзної держави на території Білорусі, здійснив розвантаження на залізничній станції «Брест-Південний».

 

25 січня Міноборони РФ повідомляло про прибуття до Білорусії російських артилеристів та морських піхотинців з Далекого Сходу.

 

До цього російські військові публікували кадри прибуття до Білорусії сил мотострілецької бригади із Забайкалля.

 

У Білорусію на навчання перекидають частини та підрозділи Східного військового округу зі штатним озброєнням та технікою.

 

Росія та Білорусь заявили про проведення перевірки сил реагування Союзної держави.

 

За словами заступника міністра оборони РФ Олександра Фоміна, на першому етапі – до 9 лютого – планується передислокація та створення угруповань військ. На другому етапі — з 10 по 20 лютого — буде проведено спільні навчання «Союзна рішучість-2022».

 

22 січня Міноборони РФ повідомило початок перебазування в Білорусь на навчання винищувачів Су-35. За офіційними даними військового відомства, переліт мають здійснити 12 Су-35.

 

21 січня Міноборони РФ повідомило про початок перекидання на маневри до Білорусії залізницею двох дивізіонів систем ППО великої дальності С-400 «Тріумф». Після прибуття вони заступлять на навчальне бойове чергування у складі єдиної регіональної системи ППО Росії та Білорусії.

 

Міноборони Росії повідомляло про плани направити на навчання дивізіон комплексів ППО малої дальності «Панцир-С».

 

У навчаннях буде задіяно майже всі Збройні сили Білорусії, а також частини Східного військового округу, Повітряно-космічних сил та Повітряно-десантних військ Росії, заявив 21 січня начальник головного управління бойової підготовки білоруської армії Андрій Некрашевич.

 

Число учасників маневрів не називалося.

 

За даними Міноборони РФ, «кількість залучених на навчання військовослужбовців і техніки, які підпадають під дію Віденського документа 2011 року, не перевищує певних параметрів, які підлягають повідомленню».

 

Спільні маневри Росії та Білорусії не повинні викликати жодного занепокоєння, зокрема в контексті ситуації навколо України, заявив 19 січня заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков.

 

«З Білорусією у нас Союзна держава, є відповідні плани, ці плани повинні виконуватися. Проводяться різноманітні заходи, серед цих заходів бувають і раптові перевірки, і багато іншого», — заявив Рябков.

Поделиться публикацией