У «АВІАЛІНІЙ АНТОНОВА» МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ КОНКУРЕНТ НА РИНКУ ВЕЛИКОГАБАРИТНИХ ВАНТАЖІВ

Авіабудівна компанія Airbus планує створити вантажну авіакомпанію з перевезення негабаритних вантажів, в якій використовуватиме п’ять літаків Beluga, що виводяться з експлуатації.

Про це 26 січня ц.р. повідомив портал «Крылья».

До цього часу літаки Beluga, які офіційно називаються A300-600 ST, використовувалися виключно для самої компанії Airbus и перевозили компоненти між заводами та назад. Проте вони поступово замінюються шістьма більшими та новішими літаками Beluga XL.

У компанії заявляють, що літаки Beluga не є старими. П’ять спеціальних літаків виконали лише половину льотних циклів, на які розраховані. «Так що ще є 15-20 років», — заявив менеджер Airbus, який відповідає за розвиток бізнесу, Реза Фазлоллахі.

Спочатку європейський авіавиробник розглядав можливість продажу п’яти літаків, але тепер вони залишаться у його власності, і з них буде сформовано флот нової вантажної авіакомпанії Airbus Beluga Transport.

«Ринок великогабаритних вантажів – це нішевий ринок», – заявив Фазлоллахі на прес-конференції 25 січня. За словами менеджера Airbus, запити вже надходили неодноразово.

Поделиться публикацией