В УКРАЇНІ МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ МІНІСТЕРСТВО ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛІТИКИ ТА ОБОРОННОГО ЗАМОВЛЕННЯ — ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні може з’явитися окреме аграрне міністерство, а також посилений промисловий блок.

«Є кілька ідей. Перше — це можливість виокремлення з Міністерства економіки аграрного спрямування в окреме міністерство. Це існує на рівні ідеї, ми над цим працюємо спільно з міністром економіки, спільно з віце-прем’єрами», — сказав Шмигаль 25 травня інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Крім того, прем’єр зазначив, що буде здійснено посилення промислового блоку. «Як це робити, поки що дискутується: створювати окрему посаду віце-прем’єра, призначити сильного заступника в Міністерстві економіки, або, можливо, створювати Міністерство промислової політики та оборонного замовлення. Триває дискусія, ми шукаємо формули, людей і найкращий формат реалізації», — додав він.

Шмигаль наголосив, що ці рішення необхідно ухвалювати якомога швидше через гостру необхідність.

Ще у березні ц.р. глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що в Кабінеті міністрів України може з’явитися посада віце-прем’єр-міністра з питань оборони.

Джерела ІА «ОПК» вказують, що співбесіду на посаду віце-прем’єр-міністра з питань оборони тоді проходили колишній екс-перший заступник міністра промислової політики Віталій Немілостівий (2007-2010 рр.), діючий на той час генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони в Офісі Президента України Іван Апаршин (посаду якого скоротили місяць тому) та генеральний конструктор — генеральний директор ДержККБ «Луч» Олег Коростельов. Джерела також вказували, що реалізацію задуму призупинили через розуміння, що віце-прем’єр-міністр без профільного міністерства буде не здатен формувати та реалізовувати військово-промислову політику держави.

Поделиться публикацией