ІНДОНЕЗІЯ МОДЕРНІЗУЄ СВОЇ ПТ-76

Індонезія переозброює свої ПТ-76 – компанія PT Lumindo Artha Sejati отримала замовлення на модернізацію радянських плавучих танків для індонезійської морської піхоти.

Про це пише Army Recognition.

Роботи із модернізації включають ремоторизацію та заміну 76-мм гармати Д-56ТС.

Для заміни радянського двигуна В-6 потужністю 240 кінських сил обраний дизельний двигун моделі 6V-92T потужністю 300 кінських сил від американської компанії Detroit Diesel.

Це також покличе за собою заміну електричної, паливної, пневматичної та низки інших систем плавучого танку ПТ-76, частина з них буде модернізовано під новий двигун.

Окрім того Індонезія переозброює свої ПТ-76 на більш потужну та сучаснішу артилерійську установку John Cockerill Mk III калібром 90-мм.

Заміна включає встановлення нової цифрової системи управління вогнем, стабілізації, приціли для стрільби у день та вночі, лазерного далекоміру, тощо. В додаток буде замінено танковий кулемет СГМТ (станковий кулемет Горюнова модернізований танковий) калібром 7,62-мм на європейський зразок.

Цю модернізацію було представлено у 90-х роках ізраїльською компанією Nimda Co. Ltd. для Індонезії, тоді вона отримала назву – PT-2000.

Інформація про кількість машин, що пройшли тоді модернізацію не повідомляється, за деякими даними ця цифра складає близько 40 машин.

Поделиться публикацией