В РФ СТВЕРДЖУЮТЬ ПРО НАРОЩЕННЯ ВИРОБНИЦТВ РАКЕТ, БОЄПРИПАСІВ І ГЕЛІКОМПТЕРІВ

Складові надходять з Гонконгу, Туреччини та інших центрів торгівлі.

Глава російської держкорпорації «Ростєх» Сєргєй Чємєзов заявив, що Росія збільшила виробництво гіперзвукових ракет «Кинджал». Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Він також похвалився, що зараз «Ростєх» виробляє колосальні обсяги продукції для Міноборони РФ. За його словами, деякі обсяги виробництва зокрема боєприпасів, зросли у 50 разів.

Крім цього, за прогнозом Сергія Чємєзова, у 2023 році підприємства корпорацї зможуть випустити до 300 гелікоптерів, у тому числі ударних. Раніше, за його словами, випускали 150-160 вертольотів.

«Ростех зараз виробляє колосальні обсяги продукції для Міноборони Росії. Обсяги зросли значно, у деяких випадках —у 50 разів», — заявив Чємєзов.

Попри оголошений у Росії курс на «імпортозаміщення», російська зброя досі гостро залежить від західних технологій. У 27 найефективніших систем озброєнь РФ аналітики Royal United Services Institute виявили 450 унікальних мікрочіпів, вироблених компаніями зі США, Європи та Східної Азії.

Гіперзвукові ракети Х-47М «Кинджал» мають у своєму складі понад 130 іноземних комплектуючих, зокрема інтегральні мікросхеми в них із США, виробництва компанії Analog Devices.

Уряд США запровадив експортні обмеження на десятки компаній, намагаючись зупинити потік низки високотехнологічних компонентів до Росії. Але розслідування Reuters та RUSI виявило, що існує активний реєстр гравців, готових замінити такі компанії.

Як йшлося у розслідуванні Reuters, сотні російських безпілотників, які зловісно ширяють над українським полем бою, завдячують своїм існуванням еластичному ланцюжку постачань, який ухиляється від санкцій. Він часто пролягає через пошарпаний офіс над ринком у Гонконзі, а іноді й через жовтий будинок з ліпниною у передмісті Флориди.

Серед найважливіших постачальників для російської програми безпілотників, є гонконгський експортер Asia Pacific Links Ltd. Саме ця компанія поставила торік російському посереднику безліч деталей, зокрема і мікросхем Analog Devices на 1,8 мільйона доларів.

Видання Wall Street Journal з посиланням на дані російської митниці повідомляло, що Китай постачає в Росію техніку, необхідну для продовження війни в Україні, незважаючи на міжнародні санкції та експортний контроль.

Митні документи показують, що китайські державні оборонні компанії постачають навігаційне обладнання, технології глушення та деталі винищувачів російським державним оборонним компаніям, які під санкціями.

Для посилення міжнародної кампанії тиску американські чиновники заявили, що вони розслідують експорт забороненої продукції та ділові угоди, намагаються домогтися дотримання санкцій за допомогою дипломатичних контактів по всьому світу, а також заявили, що готують санкції проти нових об’єктів, які, як вважається, сприяють війні Кремля.

На початку лютого Міністерство фінансів США додало до списку санкцій майже два десятки фізичних осіб і компаній, які імовірно використовуються для закупівлі зброї та інших товарів для російських державних оборонних підприємств.

Поделиться публикацией