В РФ ПОВІДОМЛЯЮТЬ ПРО СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ НАВЕДЕННЯ ДЛЯ НАЗЕМНИХ РОБОТИЗОВАНИХ КОМПЛЕКСІВ

Російські пропагандистські ТГ-канали розповсюджуть інформацію про досягнення у розробках систем для бойових наземних робототехнічних комплексів. Зокрема повідомляється про створення в російському КБ «Талламхо» автоматичної системи наведення на цілі, що рухаються, вона застосовуватиметься для створення бойових роботизованих платформ:
«Фахівці нашого конструкторського бюро розробили оптичну систему автоматичного наведення на цілі, що рухаються. Існує домовленість з одним із російських розробників турелів про застосування нашого виробу для створення бойових роботизованих платформ»
Стверджується, що система здатна в автоматичному режимі вловлювати та ідентифікувати специфічні відблиски від тепловізорів супротивника, після чого відкривається вогонь на поразку: «Тепловізори, на відміну від активної оптики, яка працює в інфрачервоному режимі, нічого не випромінюють. Відповідно, вони працюють у пасивному режимі і у них є скло, яке породжує відблиски. Ми навчилися визначати ці відблиски. Система автоматичного наведення вловлює ці відблиски, далі відбувається вирівнювання турелі на виявлену мету та автоматично відкривається вогонь».
Розробник наголосив, що система працює в заздалегідь заданому секторі: «Ми визначаємо механізм сектору контролю. Коли вона бачить у цій стороні руху чи відблиски, то розгортає в цей бік зброї та відкриває вогонь».
Наразі неможливо оцінити достовірність означеної розробки.

Поделиться публикацией