ВІДХРЕЩЕННЯ ГРЕЦІЇ ВІД ПЕРЕДАЧІ С-300 УКРАЇНІ: ПОСТАНОВКА ЧИ ІСТЕРИКА

Греція не буде відправляти в Україну ракети до зенітних ракетних систем С-300, заявив речник уряду Греції Павлос Маринакіс.

Про це повідомило видання Parapolitika. В оригіналі новини йшлося про ракети, але гра Афін торкалася й ЗРС С-300, що передбачала угода з США.

«Має бути межа фейковим новинам, особливо коли вони пов’язані з інтересами країни та її міжнародним іміджем. Такого немає і я це категорично заперечує. Не було навіть наміру Греції ризикувати захистом країни», — процитувало видання Parapolitika.

Йдеться про те, що днями Греція схвалила передачу Україні протиповітряних систем, які свого часу придбала в РФ. Про це також повідомляло видання Kathimerini.

Як відомо, що на озброєнні Греції знаходяться ППО «Тор», «Оса», С-300, а також зенітні установки ЗУ-23-2 та боєприпаси до них. Рішення з’явилося після схвалення США продажу Афінам винищувачів F-35 вартістю 8,6 млрд доларів.

Скоріш за усе, це «ритуальні танці» греків, спрямовані на затягування реалізації передачі озброєнь. Вони можуть бути викликані традиційним потужним впливом Москви на Афіни.

Бо, якщо згадати красномовну заяву прем’єр-міністра Кіріакіса Міцотакіса лише кілька днів тому  — про «важливий день» для національної оборони та дипломатії Греції та про те, що завдяки співпраці з США країна буде захищена, а грецькі платники податків не відчують цього на своїх кишенях «адже пакет буде переданий безкоштовно з американських резервів», то навряд чи можна передбачати, що Греція згорне угоду. Особливо на тлі грандіозної закупівлі та модернізації Туреччиною літаків F-16 та обіцянки Вікторії Нуланд «повернути Туреччину у сім’ю F-35».

Поделиться публикацией