ВИКРИТО ПЛАН МОСКВИ ІЗ ЗАВОЮВАННЯ СВІТУ — DAILY EXPRESS

Фактично автор публікації Келлум Хор (Callum Hoare) із Великобританії розповідає не про «план завоювання світу Росією», а просто своєю розповіддю надає приклад роботи пропагандистської машини Кремля та проросійських активістів. Це може складати інтерес не тільки для спецслужб, але й для профільних громадських організацій та структур із захисту інформаційного простору.

Зокрема, йдеться про те, як творець ютуб-каналу, присвяченого в тому числі питань геополітики, Джозеф Пізенті міркує про ситуації, що склалася в протистоянні Росії і НАТО.

На тлі цієї невизначеності автор Джозеф Пізенті (Joseph Pisenti) розповів на своєму каналі RealLifeLore в YouTube, як змінилася Росія за ці роки.

На його думку, хоча Росія і оточена противниками практично за усім периметром, у неї є можливість вийти з несприятливої ​​для неї ситуації.

«Росія оточена союзниками НАТО, і президенту Володимиру Путіну «є від чого нервувати», але Кремлю кинули рятувальний круг.

Кажуть, у 68-річного Путіна виявилися симптоми хвороби Паркінсона, і він незабаром піде у відставку. Раніше Путін особисто розробив законопроект, за яким колишні президенти Росії отримають довічний імунітет від кримінального переслідування. Водночас Путін через інший закон, ухвалений у 2020 році, правитиме ще 12 років після закінчення свого четвертого терміну в 2024 році.

Ще на початку 20-го століття Російська імперія була однією з наймогутніших держав на планеті, — говорить він. — Росія займала 17 відсотків суші, і в ній жило 8 відсотків населення Землі.

Але перенесемося через століття лих — світову війну, громадянську, ще одну світову війну, холодну війну і розпад Радянського Союзу — і ви опинитеся в нинішній ситуації.

Щоб убезпечити себе від передбачуваної загрози третього вторгнення з боку союзників по НАТО, СРСР створив буферні держави — свого роду систему безпеки на шляху нападаючої сторони.

Однак на початку 90-х років цей пояс безпеки почав розсипатися — Східна Німеччина, Польща, Чехословаччина, Угорщина, Румунія і Болгарія — всі колись лояльні члени східного блоку перейшли на іншу сторону».

Пізенті пояснив, чому він вважає, що Росія оточена: «Гірше того, колишні радянські республіки Литва, Латвія і Естонія теж перейшли на бік противника, і Санкт-Петербург опинився в межах 134 км від території НАТО. Греція і Туреччина теж входять в НАТО і можуть перекрити російським кораблям доступ до Середземного моря.

У США є військова присутність на півдні — в Афганістані, прямо на кордоні колишнього СРСР. Японія і Південна Корея теж вірні союзники і, якщо буде потрібно, закриють шлях в Тихий океан».

Пізенті виявив російську книгу, де «чітко викладається, що треба робити»: «Книга називається «Основи геополітики», і написав її Олександр Дугін. Це покрокова інструкція із виходу з ризикованої ситуації, і вона дуже популярна в певних політичних колах. По-перше, книга рекомендує докласти максимум зусиль, щоб створити союз з Німеччиною — а натомість запропонувати російський ексклав Калінінград.

Треба запропонувати Німеччині унікальну можливість панування над протестантськими і католицькими державами Центральної та Східної Європи — Чехословаччиною, Австрією і Польщею.

Як тільки Німеччина буде у вас в кишені, треба постаратися переманити на свою сторону Францію — за всяку ціну. А ось Великобританія навряд чи приєднається.

Захоплення Фінляндії в минулий раз не вдалося, але на цей раз все може скластися інакше — вони не члени НАТО, але входять в ЄС, і це дійсно ускладнює ситуацію».

У своєму ролику Пізенті пояснив, яка частина Європи і Азії незабаром може опинитися під контролем Росії.

Він продовжив: «Польщу або розділять Росія і Німеччина, або вона отримає якийсь особливий статус, а Румунія, Македонія, Сербія і Греція об’єднаються і відійдуть до Росії. Ключовим союзником нового російського уряду повинен бути Іран — вони не люблять США. Можна буде удвох вторгнутися в Азербайджан і поділити його.

У Туреччині треба розпалювати геополітичні потрясіння, щоб відволікати їх від геополітичних маневрів. Колишні радянські республіки Середньої Азії знову об’єднаються.

Якщо розіграти карти правильно, більша частина Західної і Середньої Азії буде вашою, як і Європа».

Але реалізувати ці плани буде нелегко, оскільки про російську експансію напевно занепокоївся Китай і США.

Поделиться публикацией