РТВ ПС УКРАЇНИ — ІННОВАЦІЇ У ПЕРЕОСНАЩЕННІ ВІД НВК «ІСКРА» ТА ХК «УКРСПЕЦТЕХНІКА»

Харківська радіотехнічна бригада Повітряного командування «Схід» активно переоснащується та переозброюється.

Про це 30 листопада повідомила АрміяInform з посиланням на командира бригади полковника Віталій Птащенко.

Зокрема, за його словами, упродовж останніх років у частині РТВ відбулося суттєве переозброєння. Цьому сприяло те, що в Україні налагоджено замкнуте виробництво низки новітніх зразків сучасної радіолокаційної техніки. Так, віднедавна підрозділи мають на озброєнні сучасні засоби радіолокації, а саме: три координатні РЛС кругового огляду типу 79К6 «Пелікан» виробництва НВК «Іскра» та високомобільний радар кругового огляду П-18 «Малахіт» виробництва приватної ХК «Укрспецтехніка».

Ці вітчизняні розробки отримали чимало схвальних відгуків щодо простоти й водночас результативності роботи.

«Усіх таємниць розкривати не можна. Та нині ми сильні як ніколи. Адже радіотехнічні війська були і залишаються головним джерелом інформації про повітряну обстановку. Нова техніка дозволяє краще виявляти ймовірні загрози за кількасот кілометрів до держкордону. Підрозділи РТВ об’єднані в єдину систему моніторингу повітряного простору. Крім того, воїни-локаторники успішно прикривають усі важливі об’єкти й великі міста в семи областях», – зазначив полковник Віталій Птащенко.

«Ми – «очі та вуха» Збройних Сил України на східних рубежах. Бойові чергування переходять в інтенсивну бойову підготовку і–знову по колу. Цілодобова робота в інтересах Об’єднаних сил змушує постійно піднімати планку професіоналізму. Як результат, за підсумками кількох років поспіль бригада посідає перші місця серед частин радіотехнічних військ Повітряних Сил ЗСУ. Тож небо на Сході країни в руках кращих воїнів-локаторників», – процитувала АрміяInform полковника Віталія Птащенка.

Поделиться публикацией