БРИТАНСЬКА КОМПАНІЯ ДОПОМОЖЕ ДРОНАМ ДЛЯ ЗСУ, БУТИ СТІЙКІШИМИ ДО РОСІЙСЬКИХ РЕБ – REUTERS

У Великій Британії інженери компанії Evolve Dynamics розробляють технологію, яка може допомогти українським розвідувальним дронам протистояти російським засобам радіоелектронної боротьби. Це невелика, але важлива частина міжнародних зусиль союзників з підтримки України, повідомляє агентство Reuters.

«Це постійна гра в пінг-понг між супротивниками», – сказав Майк Дьюхерст, виконавчий директор Evolve Dynamics. Він підрахував, що за останні два з половиною роки безпілотники Sky Mantis компанії отримали 85 оновлень. Зазначається, що минулого місяця військова частина в Україні звернулася до Evolve Dynamics з проханням внести зміни в технологію, щоб зробити її безпечнішою для операторів. Співробітники компанії придумали, як відокремити радіоблок безпілотника від його управління. Після надсилання інструкцій, військова частина змогла впровадити зміни протягом 24 годин після запиту.

Дьюхерст, який щомісяця відвідує Україну, вирішив профінансувати модифікацію після того, як почув, що солдати збираються заплатити за неї самі. Evolve Dynamics передала в Україну 100 безпілотників Sky Mantis, що робить її одним з найбільших британських постачальників безпілотників в Україну, повідомили в компанії.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс оголосив про фінансування закупівлі та постачання для ЗСУ 10 тисяч безпілотників протягом 2024 року. На закупівлю безпілотників Британія виділила 325 мільйонів фунтів стерлінгів.

Поделиться публикацией