ТУРЕЧЧИНА СТАНЕ НАЙБІЛЬШИМ ПРОДАВЦЕМ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ СНАРЯДІВ ДО США — BLOOMBERG

США ведуть переговори про збільшення закупівель вибухових речовин у Туреччині для розширення виробництва артилерійських снарядів, оскільки союзники намагаються доставити вкрай необхідні боєприпаси в Україну. Турецькі поставки тринітротолуолу, відомого як тротил, і нітрогуанідину, який використовується як пальне, будуть мати вирішальне значення для виробництва боєприпасів калібру 155 мм за стандартами НАТО. Чиновники, знайомі з переговорами кажуть, що виробництво планують збільшити втричі. Туреччина вже зараз на шляху до того, щоб стати найбільшим продавцем артилерійських снарядів до США цього року, зазначає Bloomberg.

Дворічна війна Росії в Україні спричинила сплеск світового попиту на боєприпаси, а західні союзники наполягають на постачанні Києву навіть тоді, коли вони поповнюють свої власні виснажені запаси. Сплеск попиту призвів до відставання у виконанні світових замовлень і створив навантаження на оборонні ланцюги постачання, особливо на такі компоненти, як тротил.

Президент Реджеп Тайїп Ердоган планує відвідати Білий дім 9 травня вперше з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена, оскільки обидва лідери налагоджують військові зв’язки. Партнерство у виробництві боєприпасів буде побудоване на цьому. Наприкінці лютого Пентагон повідомив, що уклав контракт з General Dynamics Ordnance and Tactical Systems на будівництво трьох ліній з виробництва металевих частин 155-мм снарядів в Техасі, в тому числі з турецькими субпідрядниками.

Очікується, що до 2025 року виробничі лінії турецької оборонної компанії Repkon вироблятимуть близько 30% усіх 155-мм артилерійських снарядів американського виробництва. Крім того, Міністерство оборони закупило 116 тисяч боєздатних боєприпасів у турецької компанії Arca Defense для постачання в цьому році.

Нагадаємо що Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан відвідав Вашингтон 7-8 березня. Офіційні особи Туреччини й США провели переговори про війну Росії проти України, ситуацію в Секторі Гази та обговорили співпрацю в оборонній промисловості.

Поделиться публикацией