БОЙОВИЙ ГЕНЕРАЛ МИХАЙЛО ЗАБРОДСЬКИЙ РОЗПОВІВ ПРО «ВУЗЬКІ МІСЦЯ» МОБІЛІЗАЦІЇ В РФ

Орієнтовно часткова мобілізація дає російському командуванню можливість додатково сформувати від 80 до 120 БТГр. Така кількість військ – співпідставна із чисельністю російської армії вторгнення навесні цього року!

Про це пише перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський в статті для Укрінформу.

Водночас, він звертає увагу на проблеми мобілізації:

«Втім, тисячі людей одягнутих у військову форму – це ще не бригади і не батальйони. Головним питанням постає, як не дивно, наступне. Чотири десятки загальновійськових бригад – це приблизно до 1200 танків, до 4000 БМП або БТР, близько 1600 гармат і РСЗВ. Питання розширюється до двох. Звідки вони з’являться? Які саме це будуть зразки і в якому технічному стані?…

Перша відповідь начебто проста. Бази, склади і арсенали на території РФ. Оціночні кількісні показники начебто дозволяють РФ оснастити і більшу кількість загальновійськових з’єднань. Друга – значно складніша. Новітні або не дуже старі БМП-3 і Т-72Б2 почали стрімко зникати ще в квітні. З початку літа основне поповнення російських окупаційних військ танками і бойовими машинами піхоти – за рахунок Т-62, БМП-1 і МТЛБ. Їх комплектність, технічний стан і придатність до застосування після “надтривалого” зберігання є окремою темою. Вочевидь, російські запаси військової техніки, навіть зразка середини минулого сторіччя, все ж таки не безмежні і свої бажання російському командуванню доведеться стримувати».

Генерал Забродський вважає, що на практичні результати мобілізації російське командування може розраховувати не раніше грудня 2022 року.

Поделиться публикацией