АВСТРАЛІЙСЬКА АРМІЯ ПРИПИНЯЄ ФІНАНСУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БОЄМ, ЯКУ ЛОБІЮЮТЬ В УКРАЇНІ

Австралійська армія припиняє фінансування системи управління боєм, де ключовим виконавцем є Elbit Systems.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генеральний директор компанії «Радіо Сатком Груп», представництво L3Harris Technologies Inc. в Україні Сергій Чепель посилаючись на іноземне джерело APDR.

За його словами, це неабиякий скандал, який стався через те, що було виявлено програмні закладки, які під час роботи системи дають можливість розробникам мати доступ до класифікованих (секретних, хто не знає терміну) масивів розвідувальних даних США», — пояснює С. Чепель.

«Такі події в Австралії дають привід для запитання: якщо «елбітовці» не побоялись втрутитись до контенту американських баз розвідданих через австралійську БМС, то як вони можуть повести себе з нами, грішними?», — прокоментував автор.

Elbit Systems (Елбіт Системс) — ізраїльська компанія з розробки і модернізації різних видів озброєння. Систем БПЛА, авіоніки, радіолокації, наведення в артилерії та ракетної техніки. Найбільший приватний оборонний концерн в Ізраїлі. Помітних успіхів досягла в модернізації застарілих зразків радянської бойової техніки, конкуруючи на цьому ринку з російськими виробниками. Великий центр знаходиться в м Хайфа, в науково-виробничому центрі МАТÁМ. Дочірні компанії є в Карміелі, Реховоті, Натании і Ніс Ціон. Основні партнери — фірми в Європі і Америці. Бере участь в роботі по створенню європейського винищувача нового покоління. Бере участь в розробках космічних супутників розвідки.

 

Поделиться публикацией