У КИЇВСЬКУ БРИГАДУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ НАБЕРУТЬ КІЛЬКА ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ – ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ КМДА А. КРИЩЕНКО

У Києві створена 112 бригада територіальної оборони. Зараз вона розширена – в кожному районі є батальйон цієї бригади. Їх було шість, зараз 10 батальйонів. Збільшено штат як військовослужбовців, так і резервістів.

Про це в інтервю LB.UA сказав заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко.

За його словами, зараз у складі тероборони в Києві 600 осіб.

«Приблизно. І це немало. Зараз штат, чисельність суттєво збільшено, ми з військовими проводимо і будемо розширювати рекрутингову кампанію, щоб роз’яснювати необхідність тероборони», — поянив він, додавши, що набиратимуть кілька тисяч людей.

 

«Починати, як ми це бачили і наразі робимо, потрібно з двох речей. Перше – зверху: формування управління бригади, батальйонів, формування офіцерського постійного складу, і цей процес іде швидко. З іншого боку, потрібно багато-багато резервістів, фактично це добровольці, які прийдуть, запишуться і будуть тренуватися в територіальній обороні. Декілька підрозділів уже тренуються», — зазначив чиновник.

Програма «Захисник Києва», ухвалена депутатами, передбачає 110 мільйонів гривень фінансування на три роки. 40 мільйонів гривень передбачено на перший рік.

Поделиться публикацией