ПУТІН ПІДЕ НА ВТОРГНЕННЯ, ЯК БИ НАТО НЕ НАМАГАЛАСЯ ЗМІНИТИ ЙОГО РОЗРАХУНКИ- THE GUARDIAN

Президент США Джо Байден фактично підтвердив те, що було очевидним протягом кількох тижнів — НАТО залишається розділеною щодо того, як відповісти на російську агресію проти України. Визнання розколу було затьмарено випадковим зауваженням Байдена про те, що «незначне вторгнення» буде трактуватися інакше, ніж повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Про це 24 січня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на The Guardian.

Після цього Білий дім уточнив, що незначне вторгнення означає кібератаки, а не переміщення російських військ на суверенну територію України.

Крім того, Байден припустив, що очільник Кремля Владімір Путін піде на вторгнення, як би НАТО не намагалася змінити розрахунки російського президента за допомогою погроз.

Найбільше напруження щодо реакції на дії РФ існує між США та Німеччиною, звідси й візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Берліна перед зустріччю з російськими чиновниками в Женеві.

Деякі відмінності можна виправити. Жодна з двох основних сторін коаліції Німеччини не бажає продавати зброю Україні, заявляючи, що давня політика Берліна, заснована на досвіді війни, не спрямовує зброю в зону конфлікту.

Натомість США, Велика Британія та Туреччина готові постачати зброю.

Деякі аналітики зазначають, що моральний підхід Німеччини до експорту зброї непрозорий. Згідно з урядовими даними, продаж в Єгипет підвищив експорт озброєнь Німеччини до рекордного рівня в 2021 році.

Попередні дані Міністерства з питань економіки та зміни клімату показали, що Німеччина експортувала озброєння на суму 10,65 мільярда доларів минулого року – на 61% більше, ніж у 2020 році. Це залишає відкритим питання, чому прийнятно продавати зброю репресивному режиму, такому як владу Єгипту, але не країні, яка намагається уникнути репресій РФ.

Поделиться публикацией