УКРАЇНА ПОВИННА ВИЗНАЧИТИСЯ ІЗ КУРСОМ РОЗВИТКУ ФЛОТУ – В. БОРИСОВ

Україна повинна визначитися із курсом розвитку Військово-морських сил України. «Наразі наче ми вже визначились, але знову же, я дивлюся, ми наперед почали бігти, як той бичок прив’язаний. Одне почнем, друге не закінчуємо, і про що тут вже говорити?»

Таку думку висловив директор — генеральний конструктор ДП «Дослідницько-проектний центр кораблебудування» України Вадим Борисов під час круглого столу «Державна морська політика. Через проєктність до системності», що відбувся у Миколаєві 12 листопада.

«Якщо Україна хоче відбутися як держава незалежна, унітарна, то в неї повинен бути свій курс. Я спілкувався із італійцями, спілкувався із французами, турецькими представниками. У них є свій курс, свій шлях якого вони дотримуються. Так, вони прислуховуються того ж самого НАТО, який вже не є військовим блоком, це політично – економічний союз. Вони все рівно в рамках цього НАТО з урахуванням там якихось побажань країн партнерів, вони формують свою зовнішню і внутрішню політику, вони розвивають свою державу. А в нас цього нема. Але за рахунок нашого багато векторної політики, як ще було за часів Кравчука, Кучми і потім далі, ми фактично стоїм на місці», — підсумував він.

Поделиться публикацией